En blogg om Oslos byutvikling

Munch-museet risikerer å miste besøkende

I Dagsavisen i dag tar de opp bekymringen knyttet til manglende parkeringsmuligheter tilknyttet det nye Munch-museet.

I tolvte time tok flertallet i bystyret ut plassene avsatt for turistbusser innenfor museumsområdet.

«Dersom hensynet til bussparkering ikke ivaretas, gir det dårligere tilgjengelighet for besøkende og kan medføre at det nye Munch-museet ikke når kommunens mål om 500.000 besøkende hvert år,» skriver Kulturbyggene i Bjørvika (KIB) i en uttalelse.

Selv har jeg kommentert saken.

 – Vi er opptatt av at når museet først skal flyttes til Bjørvika, må det tilrettelegges slik at det er tilgjengelig for besøkende. Dette har vært et tema i dragkampen om hvor museet skulle ligge, og jeg stiller meg undrende til at de nå i tolvte time kommer med et sånt forslag. Det er helt nødvendig at publikum kan komme til med buss i nærheten av museet, sier Aps representant i byutviklingskomiteen, Anders Røberg-Larsen. Han er blant dem som har vært med på å behandle reguleringsplanen før den ble vedtatt i bystyret.

– Jeg er helt sikker på at dette vil påvirke besøkstallene. Det var et stort argument for å legge det til Bjørvika fordi at det skal det komme mange turister, sier han.

Les hele saken i Dagsavisen her.

Foreløpig ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>