En blogg om Oslos byutvikling

Bibliotek er byutvikling

Anders med bibliotekvennene.Byrådet ville legge ned fire filialer i forbindelse med behandlingen av den nye bibliotekplanen for Oslo 2014 – 2018. Biblioteket på Nordtvet, Bjerke, Rommen og Smestad var foreslått nedlagt. Heldigvis kom opposisjonen (Ap, SV, FrP, Rødt og MDG) til redning.

Bibliotek er byutvikling! Noen vil hevde at det er å trekke det litt langt. Etter min mening er enhver by som ønsker vekst avhengig av biblioteket. Om ikke bibliotek direkte er byutvikling, er det i hvert fall en viktig institusjon i en by med vekstambisjoner. De lokale filialene er viktige kulturinstitusjon og møteplasser ute i bydelene, og her kan hvem som helst få tilgang til uendelige megder kunnskap og bøker. Om man slukker lyset ute i filialene, blir det også litt mørkere for Oslos nærmiljøer.

Dette er tredje gangen at Nordtvet bibliotek blir foreslått nedlagt. Etter bystyremøte i går tok jeg meg tid til å feire litt med venneforeningen. De skal ha en stor del av æren for at det lokale biblioteket nok en gang er reddet!

Her kan du støtte venneforeningen på Facebook.

Foreløpig ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>